.

Wednesday, February 13, 2013

Layan tekak with Kari Ikan + Telur Dadar...

Hari ni start keje dengan mood 50-50, 50% nak siapkan kerja. Lagi 50% nak sambung cuti ^_^ , tapi apa nak buat, walaupun mood tengah tak stabil kena redah jugak sebab opis tu bukan aku punya hahahaha.

Waktu makan, tak tahu nak ke mana dek dua kedai makan yang biasa kami pergi masih tutup. Jadi, nak tak nak kena cari kedai makan kat kawasan lain la. Selepas 1 jam dok pikir dan pilih tempat, akhirnya kami (Athirah, Aishah, Yuse) buat pilihan makan tengah hari kat Restoran Anis Puteri di Kg Pantai Dalam.

Tak banyak lauk yang tinggal, sebab kami sampai dalam jam 1.30pm dan aku pulak, memang plan nak makan nasi dengan kuah kari berlauk ayam goreng. Apabila tak dapat, rasa macam tak kenyang je.

Balik kerja, jalan clear sgt (agaknya org masih bercuti pjg bersempena CNY). Sampai rumah terus masuk dapur, dalam kepala dah plan masak kari ikan jaket, telur dadar. Actually, nak buat sambal belacan sekali, tapi belacan pulak tak ada dalam stock. So, nak kasi pedas aku bubuh cili kisar masa tumis rempah kari hahahaha (kreatif tak??? Hurmmm...bolehlah, janji pedas!)

Lepas 1 jam, siap semua makanan yag aku teringin nak makan. Ya Allah, aroma kari semerbak dalam rumah. Lapar...lapar...lapar. Haishhhh...macam mana nak diet kalau gini gayanya Nn!!!

Kari ikan jaket...
Daging goreng kunyit...
Telur dadar...

No comments:

Post a Comment