.

Sunday, May 3, 2015

Rahasya yang meresahkan...

Aku jarang 'dapat' nonton drama/filem pasal penyiasatan dan pembunuhan dengan sangat tekun, mood teruja. Selepas berkali-kali 'gagal'mencari sesuai demand (yang payah orang nak faham..hehehe), akhirnya jumpa satu yang berkenan sangat di hati.

Filem Hindi ok. Hey! Jangan nak gelak sangat ye, sebab dalam filem ni korang takkan dapat tengok heroin dan hero dia menari keliling bukit, taman, gua or pantai dengan berpuluh persalinan seksi-meksi! Kalau tunggu babak tu, sorry dalam ni memang tak ada langsung! Takkan tak ada, filem Hindi kot? Serius, memang tak ada!!!

Tajuk filem ni, Rahasya. Kisah penyiasatan pasal satu pembunuhan yang cukup misteri. Siasat 1, dapat 1 kes baru. Siasat lagi, muncul kes lain pulak. Nampak gaya macam senang nak teka siapa pembunuhnya, tetapi korang sure keciwa dengan andaian sendiri.

The film revolves around the story of an 18 year old girl, Ayesha Mahajan (Sakshi Sem), who is murdered in her own house. Her father Sachin Mahajan, played by Ashish Vidyarthi is deemed the prime suspect for the murder. 
 

Kay Kay Menon, in the role of CBI Chief Sunil Paraskar picks up the case and soon finds evidence that makes it more difficult to determine who exactly is responsible for Ayesha's death. As various suspects and their motives are being tested, what comes out is a riveting story of a double murder.
 






Honestly, filem ni sejenis super story dan must watch, people. Fantastic crime solve movie, memang A+ 'lah. Paling aku suka watak penyiasatnya (CBI). Dia, sejenis smart CBI dan aku cukup suka cara dia menyiasat kes ni, tambah pulak karakter pembunuhnya yang nampak so innocent...tak lari konti langsung. Hebat!

CBI 'nya pulak macam 'klon' Beto Kusyairy, tu yang makin 'melekat' hahaha. Tak percaya, korang buktikan sendiri ok, taklah sama sangat tapi mirip tu jelas sekali ekekeke!

Serius wey, korang kena tonton movie ni. Memang layan, sampai nak berak pun korang sanggup tangguh (hehehe). Sangat high recommended cerita yang satu ni, boleh tengok macam mana pengarahnya bina dan hidupkan setiap watak dengan perwatakan masing-masing. Gaya penceritaannya berbeza, paling penting buat korang lebih 'kreatif dan cerdik' sikit...hahaha! Btw, korang boleh nonton  interesting movie ni kat youtube.

No comments:

Post a Comment